Testiryhmältämme mainiot arvosanat Ässän joulutodistukseen!

Testiryhmämme on ajanut  Suomen teillä uusilla Ässärenkailla lokakuun loppupuolelta alkaen. Testaajina toimivat tavalliset autoilijat tavanomaisilla ja eri-ikäisillä ajoneuvoilla. Kaikki ajo on normaalia työ– tai vapaa-ajan ajoa muun liikenteen seassa maaseudulla, kaupungissa, seututeillä ja moottoriteillä. Joulukuun lopussa testiryhmäläisten antama väliarviointi on ollut hyvää ja monilta osin kiitettävää!

Arviot:

Testijaksolla arvosanojen keskiarvo oli 8,8. Hajonta arvioiden välillä oli todella pientä alimpien arvosanojen ollessa 8 ja muiden 9. Tasainen tulos kertoo testirenkaiden tasaisesta laadusta ja vastaa hyvin aiempia testejämme sekä saamaamme asiakaspalautetta renkaiden toimivuudesta arkikäytössä.
Kiitettävän arvosanan testaajat antoivat ajettavuudesta kaikilla tietyypeillä. Myös renkaan luotettavuus, ajomukavuus ja ominaisuudet lumella ajettaessa ansaitsijat kiitettävän arvosanan. Jarrutustuntuma kuivalla ja märällä asfaltilla sai arvosanan 8,5 ja soratiellä 9. Heikoimman keskiarvon renkaat saivat rengasmelusta, 8,25, mikä ei ole nastarenkaalle lainkaan huono tulos sekään.

Testiryhmäläiset kiittivät renkaan helppoa hallittavuutta ja yllätyksettömyyttä sekä hyvää suuntavakautta erityisesti jarruttaessa. Lumella liikuttaessa erityistä kiitosta sai hyvä veto- ja jarrutuspito.

Testaajien kommenteista poimittuja arvioita:

-”Rengas toimii hyvin uraisella asfaltilla, ei ole uraherkkä”
-”Turvallisen tuntuinen rengas ajella. Jarrutukset suoria ja lyhyitä”
-”Märällä sohjokelillä yllättävän hyvä talvirengas, ei lähde helposti vesiliirtoon”

Testiin valitut renkaat ovat Ässä Uusiorenkaiden normaalia tuotantoa ja ne on otettu testiin asiakkaille myytävien renkaiden joukosta ilman erityisvalintaa.  Renkaissa käytettyyn kumiseokseen on aiemmin tehty pieniä muutoksia ja testillä halutaan selvittää  tarkemmin seoksen toimivuutta ja eroa aiemmin käytettyyn. Nyt käynnissä olevan testin aikana yhdellä rengassarjalla on 31.12.2018 mennessä ajettu keskimäärin 5.440km ja 2.720km kuukaudessa. Renkaat vastaavat näillä ajokilometreillä ja testin tässä vaiheessa vielä käytännössä uutta rengasta.
Testin alkupäähän osui erittäin vaihtelevia kelejä mustasta jäästä loskaan ja vesisateeseen sekä kuivaan asfalttiin. Joulukuulle siirryttäessä renkaita päästiin testaamaan tavanomaisessa talvisäässä: tuoreella ja tamppaantuneella lumella, jäällä, polanteella ja loskassa. Tulokset paranivat aavistuksen verran sulalta asfaltilta ja vesikeleistä lumelle ja jäälle siirryttäessä, mikä kuvaa hyvin talvirenkaan tarkoitusta; talvikeliin tehty. Renkaat toimivat kuitenkin hyvin myös ennen liukkaiden tuloa, mikä on tärkeää syyskaudella kelien vaihtuessa nopeasti sulasta pakkaselle ja takaisin. Kukaan kuljettajista ei joutunut testijakson aikana erikoistilanteeseen, kuten nopeaan väistötilanteeseen tai äkkijarrutukseen. Myös vesiliirroilta, tieltä suistumisilta ja onnettomuuksilta vältyttiin. Takuuvaihtoja ei tullut yhtään kappaletta testijakson ajalta. Renkaiden kuluminen oli  vielä vähäistä johtuen suhteellisen vähistä ajokilometrimääristä. Raportoineiden mukaan renkaiden kaikki nastat olivat tallella.

Testi jatkuu koko talvirengaskauden 2018-2019, minkä jälkeen testituloksista kootaan loppuraportti ja saatu tieto käytetään hyödyksi tuotekehityksessä. Seuraava väliraportti helmikuun lopun tilanteesta.

Kiitos testiryhmäläisillmme tähän mennessä ajetuista kilometeristä! Jatketaan turvallista ajoa kotimaisilla renkailla!

Tietoa meistä ja testistä:

Ässä Uusiorenkaat on Hämeenlinnan Lammilla sijaitseva perheyritys. Valmistamme 40 vuoden kokemuksella henkilö- ja pakettiautojen renkaita kierrättämällä vanhat renkaat uusien raaka-aineiksi ja käyttämällä ainoastaan pintakuviointiin neitseellistä kumiraaka-ainetta. Käytämme valmistuksessa ainoastaan myrkyttömiä, PAH-vapaita kumilaatuja ja erillisen tarkistuksen läpikäyneitä rengasrunkoja ja talvirenkaissa kotimaisia Tikka-nastaoja. Valmistuksemme täyttää ISO 9001 –ja ISO 14001 –mukaiset laatu- ja ympäristövaatimukset ja renkaamme saivat ensimmäisenä Suomessa E108 –hyväksynnän. Jokainen rengas syntyy meillä käsityönä ja se käy kaikissa työvaiheissa läpi huolellisen tarkastuksen. Näin varmistamme, että tehtaastamme asiakkaalle lähtee aina laadukas, huolella valmistettu rengas. Tuotekehityksemme on jatkuvaa ja teemme joka päivä töitä sen eteen, että suomalaiset saavat jatkossakin ajaa kotimaisilla, turvallisilla ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavilla renkailla. Laajensimme testiyhteistyötä viime keväänä ammattiautoilijoista myös kuluttajapuolelle, sillä suurin osa renkaistamme pyörii päivittäin henkilöautojen alla.

Testistä saatavat tulokset käytetään tuotantomme kehittämiseen. Emme julkaise yksittäisen henkilön testituloksia/nimiä tai henkilöä yksilöiviä tietoja missään yhteydessä. Emme luovuta tai käytä yhteystietoja suoramarkkinointiin tai muuhunkaan kuin omaan testitarkoitukseemme. Julkaisemme omassa markkinoinnissamme testituloksia ja mahdollisesti myös testaajien antamia yksittäisiä kommentteja testaajan nimeä paljastamatta. Testaaja täyttää kerran kuukaudessa kaksisivuisen testilomakkeen, jossa hän arvioi renkaan käyttäytymistä eri tilanteissa kouluarvosanoin 4-10.

Ässä Uusiorenkaat on täyden palvelun rengastalo!

-renkaiden kausisäilytyksen, vanteiden pesut
-renkaiden paikkaukset
-käytetyt renkaat
-vanteet
-muiden valmistajien renkaat
-kesä- ja talvirenkaiden vaihdot, vanteilleasennukset, tasapainotukset
-renkaiden ja metalliromun kierrätyksen
-renkaat toimitusmyyntinä koko Suomeen pl. Ahvenanmaa

myynti@assarengas.fi